Կերակրատեսակների մեջ աղը, խիստ սահմանափակվում է: Գործածում են չափավոր քանակությամբ սպիտներ ու
արգանակ պարունակող կերակրատեսակներ: Միսը և ձուկը միայն խաշած՝ առանց էքստրակտիվ նյութերի։ Համը բարելավելու համար եփելուց հետո կարելի է թեթևակի տապակել։ Սահմանափակվում է ընդունվող հեղուկի քանակը: Խորհուրդ է տրվում կաթնեղեն կերակուրներ. կարագ, զտած ձեթ, վեգետարյան, կաթնամթերքային և մրգի ապուրներ։ Բանջարեղենից արգելվում են ամսական բողկը, սպիտակ բողկը, սպանախը, լորազգիները, թրթնջուկը, մաղադանոսը, թարխունը, կոտեմը, ռեհանը և այլն։ Խորհուրդ է տրվում լայնորեն օգտագործել պտուղներ և հատապտուղներ, առանձնապես խաղող։ Խորհուրդ է տրվում ձմերուկ, եթե երիկամՙների արտազատման ֆունկցիաները պահպանված են։
Источник:՝ https://xohanoc.am/hy/medical/erikamneri-hivandutyunner
© https://xohanoc.am
loading...

Комментариев нет:
Отправить комментарий