суббота, 27 мая 2017 г.

Երիկամների հիվանդություններ Источник:՝ https://xohanoc.am/hy/medical/erikamneri-hivandutyunner © https://xohanoc.am


 Կերակրատեսակների մեջ աղը, խիստ սահմանափակվում է: Գործածում են չափավոր քանակությամբ սպիտներ ու 
արգանակ պարունակող կերակրատեսակներ: Միսը և ձուկը միայն խաշած՝ առանց էքստրակտիվ նյութերի։ Համը բարելավելու համար եփելուց հետո կարելի է թեթևակի տապակել։ Սահմանափակվում է ընդունվող հեղուկի քանակը:    Խորհուրդ է տրվում կաթնեղեն կերակուրներ. կարագ, զտած ձեթ, վեգետարյան, կաթնամթերքային և մրգի ապուրներ։   Բանջարեղենից արգելվում են ամսական բողկը, սպիտակ բողկը, սպանախը, լորազգիները, թրթնջուկը, մաղադանոսը, թարխունը, կոտեմը, ռեհանը և այլն։ Խորհուրդ է տրվում լայնորեն օգտագործել պտուղներ և հատապտուղներ, առանձնապես խաղող։ Խորհուրդ է տրվում ձմերուկ, եթե երիկամՙների արտազատման ֆունկցիաները պահպանված են։    

Источник:՝ https://xohanoc.am/hy/medical/erikamneri-hivandutyunner
© https://xohanoc.am


loading...

Комментариев нет:

Отправить комментарий