Սնունդը մեծ ազդեցություն է թողնում մարդու առողջության վրա: Այն նաև ազդում է մակաբույծների վրա: Անկանոն, խառը ու քաղցր սնունդը հանդիսանում է մակաբույծների բազմացման համար իդելական միջավայր: Մարդու առօրյա սննդակարգում հարկավոր է ընդգրկել մեծ քանակությամբ կանաչեղեն, բանջարեղեն ու հակամակաբուծային ազդեցությամբ օժտված խոտաբույսեր:
1. Ռեհան(базилик)
Ռեհանը աչքի է ընկնում իր հակամակաբուծային ազդեցությամբ: Բացի այդ, շատ հարմար է սննդի պատրաստման համար օգտագործել չորացրած ռեհանի փոշի:
2. Ծորենի (барбарис)
Այս բույսի բոլոր մասերը օժտված են հակամակաբուծային հատկություններով: Առավել հաճախ օգտագործվում է վերջինիս արմատը: Չորացրած ու աղացած ծորենին կարող եք ավելացնել աղցանի, 1-ին ու 2-րդ ճաշատեսակների մեջ: Այն հանդիսանում է լյարդի մակաբույծների համար կործանարար միջոց: Այն բարելավում է լյարդի ֆիլտրացման ունակությունը, նպաստում է ճարպերի քայքայմանն ու արյան մաքրմանը:
3. Մեխակ
Վերջինիս հակամակաբուծային ազդեցության սպեկտրը բավականին լայն է, այն ոչնչացնում է կլոր, սովորական, հարթ ճիճուները, բակտերիաները, սնկերն ու վիրուսները: Մեխակի հակամակաբուծային հատկությունները դրսևորվում են պլազմայում, ուղեղում, նյարդային ու վերարտադրողական համակարգում: Մեխակի օգտագործումը ֆարինգիտի, հայմորիտի, լարինգիտի, ատամի ցավերի ու իմպոտենցիայի դեպքում օգնում է մարդկանց ազատվել մակաբույծներից ու թողնում է կազդուրիչ ազդեցություն: Մեխակն ախտահանում է թոքերը, ստամոքսն ու ավշային համակարգը:
4. Նուռ
Անգամ ջերմային մաշակումից հետո, սառը մզումով ստացված նռան հյութը ոչնչացնում է բերանի տրիխոմոնադը, բակտերիաները, մակաբուկյծները, պենիցիլիում ու կանդիդոզ սնկերը:Նուռն ազդում է մարդու բոլոր օրգան համակարգերում առկա մակաբույծների վրա: Նռից պատրաստում են նաև թուրմ, եփուկ, փոշի, իսկ նռան կորիզից պատրաստում են յուղ: Այն շատ լավ համատեղվում են դարչինի ու մեխակի հետ:
5. Խնկածաղիկ (душица)
Մակաբույծների դեմ պայքարում օգտագործվում է այս բույսի վերգետնյա մասը, որը հարկավոր է հավաքել ծաղկելու ժամանակ ու կիրառել որպես թեյի ու եփուկների համար նախատեսված միջոց: Այն բակտերիաների ու նախակենդանիների վրա թողնում է հակամակաբուծային ազդեցություն:
6. Սրոհունդ (зверобой)
Այն շատ հաճախ օգտագործվում է խառնուրդների մեջ խնկածաղիկի հետ միասին: Վերջինիս հակամակաբուծային հատկությունները հիմնականում դրսևորվում են գազափոխանակման օրգաններում ու շնչառական համակարգում:
7. Գետնաելակ (земляника)
Հիմնականում օգտագործվում է բույսի տերևները: Դրանք հանդիսանում են միզասեռական համակարգում առկա մակաբույծների դեմ պայքարող հզոր միջոց:
8. Կոճապղպեղ
Օգտագործվում է այս բույսի արմատապտուղը: Այն հայտնի է հակամակաբուծային ազդեցության բավականին լայն սպեկտրով` ընդդեմ հելմիտների, սնկերի ու վիրուսների: Այն կործանարար է աղիների ու շնչառական համակարգի մակաբույծների համար:
9. Վեղենակ (календула)
Վերջինիս մանրէազերծ հատկությունները հայտնի են շատ վաղուց: Բույսի ծաղիկները օգտագործվում են խոտաբույսերի խառնուրդով պատրաստվող թեյի մեջ: Թարմ կամ չորացված մանրացված ծաղիկները կարող են օգտագործվել ուտեստների պատրաստման ժամանակ: Այն ունի հակամակաբուծային ազդեցության բավականին լայն սպեկտր:
10. Դարչին
Դարչինը իր հակամակաբուծային հատկությունները չի կորցնում անգամ ջերմային մշակումից հետո:
11. Եղինջ (крапива)
Այն կարող եք սկսել հավաքել վաղ գարնանից մինչև մայիս ամսվա վերջը: Նրա հակամակաբուծային հատկությունները բավականին լայն սպեկտր են ընդգրկում` մաշկի, մազերի մակաբույծներից մինչև թոքերի ու աղիների մակաբույծներ:
12. Կռատուկ (лопух)
Օգտագործում են բույսի արմատը: Այն ազդում է արյան, շնչառական, միզասեռական ու ավշային համակարգում առկա մակաբույծների վրա: Այն թարմ վիճակով կարող եք օգտագործել սննդի մեջ, իսկ չորացրած վիճակում այն հանդիսանում է 1-ին ու 2-րդ ճաշատեսակների մեջ համեմունքների հետ միասին կիրառվող հիանալի միջոց:
13. Ազնվամորի (малина)
Օգտագործվում է նրա հատապտուղներն ու տերևները: Ազնվամորու երիտասարդ տերևները բավականին նուրբ են ու կարող են օգտագործվել սննդի մեջ: Ազնվամորու հատապտուղներն ու տերևները աչքի են ըկնում արյան շրջանառության, մարսողական ու վերարտադրողական համակարգում հակամակաբուծային լայն ազդեցությամբ: Հատապտուղները շաքարավազով պատրաստելու դեպքում կորցնում են իրենց հակամակաբուծային հատկությունները:
14. Խատուտիկ (одуванчик)
Այն հավաքում են մայիս-հունիս ամիսներին: Աչքի է ընկնում արյան շրջանառության համակարգում, ինչպես նաև նրա ֆիլտրացման համակարգում՝ լյարդում ու երիկամներում առկա մակաբույծների դեմ պայքարող հատկություններով:
15. Կարմիր կծու պղպեղ
Օգտագործվում է նրա պտուղը: Կարմիր կծու պղպեղի հզոր հակամակաբուծային հատկությունները վաղուց են հայտնի:Այն ոչնչացնում է մարսողական օրգաններում, շնչառական համակարգում ու արյան մեջ առկա մակաբույծներին: Նշված համակարգերում առկա գրեթե բոլոր մակաբույծները ոչնչանում են կարմիր կծու պղպեղի ազդեցության ներքո:
Օգտագործվում է այս բույսի տերևները, սերմերն ու արմատը: Մաղադանոսի հակամակաբուծային հատկությունները դրսևորվում են արյան, մկանների ու պլազմայի մեջ: Առավել հզոր հակասնկային ու հակաբակտերիալ հատկություններ այն դրսևորում է միզասեռական ու մարսողական համակարգերում: Կարող եք պատրաստել մաղադանոսի թուրմ(խոտաբույսից ու սերմերից), եփուկներ(արմատից), ինչպես նաև այն կարող եք ավելացնել սննդի մեջ և թարմ և չորացրած վիճակում:
Մաղադանոսով պատրաստված միջոցները հատկապես արդյունավետ են ազդում այն մակաբույծների վրա, որոնք ակտիվանում են օրգանիզմի սառեցման ու գերհոգանածության դեպքում: Մաղադանոսի թարմ հյութը (առավոտյան քաղցած փորին 2թ/գ) հիանալի հակամակաբուծային միջոց է տրիխոմոնազի ու խլամիդիոզի դեպքում:
17. Վարդ
Օգտագործվում է բույսի ծաղիկները, որոնք աչքի են ընկնում հակամակաբուծային լայն սպեկտրով: Վարդի եթերայուղը կործանարան է սնկերի, հելմիտների մի շարք տեսակների համար:
Վարդի ինչպես թարմ, այնպես էլ չորացրած ծաղիկները , կարող եք թրմել մեղրի կամ ջրի մեջ ու արդյունքում կստանաք վարդի ջուր: Վարդի հակամակաբուծային հատկությունները դրսևորվում են արյան շրջանառության համակարգում, միզասեռական(կանանց մոտ) ու նյարդային համկարգում:
18. Երիցուկ
Այն աչքի է ընկնում հակամակաբուծային ազդեցության լայն սպեկտրով և պայքարում է սկսած խոշոր երիզորդներից վերջացրած մինչև հեպատիտ վիրուսի դեմ: Հակամակաբուծային ազդեցությունն արտահայտվում է մարսողական, շնչառական ու նյարդային համակարգում:
19. Սամիթ
Օգտագործվում է այս բույսի տերևները, ցողունն ու սերմերը: Այն արդյունավետ ու մահացու է ազդում մարսողական համակարգի, լյարդի, ենթաստամոքսային գեղձի, միզասեռական համակարգի, մաշկի ու արյան շրջանառության համակարգի մակաբույծների դեմ: Սամիթի յուղը ոչնչացնում է սնկերն ու թարախային ինֆեկցիաները:
20. Սխտոր
Վերջինիս հակամակաբուծային հատկությունները դրսևորվում է մարդու գրեթե բոլոր օրգան հակարգերում: Ազդեցության սպեկտրը բավականին լայն է, գոյություն չունեն այնպիսի մակաբույծներ, որոնք այն չի կարող ոչնչացնել:
21. Եղեսպակ (шалфей)
Եղեսպակի հակամակաբուծային հատկություները դրսևորվում են շնչառական, արյան շրջանառության, մարսողական ու նյարդային համակարգում: Այն կործանարար է մի շարք մակաբույծների, այդ թվում գրիպի վիրուսի, նախակենդանիների ու բակտերիաների, տափակ, կլոր որդերի ու երիզորդի և սնկերի բազմաթիվ խմբերի համար:
22. Խնկեղեգ (аир)
Խնկեղեգն օժտված է հզոր հակամակաբուծային հատկություններով և ոչ միայն ազատում է գլխի մակաբույծներից, այլև բուժում է սինուսիտը, էպիլեպսիան, խլությունը և այլն: Խնկեղեգի օգնությամբ կարելի է մաքրել ու վարակազերծել ջուրը:
23. Ոսկեհազարուկ (золототысячник)
Այս բույսը պարունակում է դառը նյութեր, որոնք բարելավում են աղեստամոքսային համակարգի աշխատանքը, նպաստում են ստամոքսահյութի արտադրմանը և բարելավում են ախորժակը: Բացի այդ, այն հարուստ է նաև գենցիանին ալկալոիդով, ինչի շնորհիվ հիանալի հակամակաբուծային միջոց է:
24. Ուռենի
Ուռենու կեղևը նույնպես հիանալի հակամակաբուծային ու հակավիրուսային միջոց է: Բացի այդ, այն նաև օգտագործվում է որպես հակատենդային ու ցավազրկող միջոց:
25. Երիցուկ
Երիցուկը շատ արդյունավետ հակամակաբուծային միջոց է, որը ոչնչացնում է ինչպես խոշոր երիզորդները, այնպես էլ հեպատիտի վիրուսը:
26. Եզան լեզու
Հարկավոր է օգտագործել եզան լեզվի թարմ, նուրբ, երիտասարդ տերևները: Այս բույսն ազդում է թարախածին ֆլորայի վրա և ազատում է արյան մեջ «բնակվող» մակաբույծներից:
27. Տատրակ (мать-и-мачеха)
Տատրակի տերևները հիանալի հավելում են աղցաններին: Այս բույսը շատ օգտակար է և օգնում է ազատվել արյունատար համակարգի մակաբույծներից:
28. Խունկ
Խունկը կործանարար ազդեցություն ունենում շնչառական օրգանների և գլխուղեղի մակաբույծների վրա:
29. Քունջութ
Քունջութի սերմերը պարունակում են յուղ, որն օժտված է հզոր հակամակաբուծային ազեցությամբ: Հատկապես արդյունավետ են քունջութի սև սերմերը:
30. Քրքում
Այս համեմունքն օգտագործվում է տարբեր ուտեստներ պատրաստելիս, սակայն այն ոչ միայն յուրահատուկ բույր է հաղորդում ուտեստին, այլև մաքրում է օրգանիզմը մակաբույծներից:
31. Դափնեծառ
Դափնեծառի տերևներն ու սերմերը պարունակում են բուրավետ յուղեր, որոնք օժտված են հզոր հակամակաբուծային ազդեցությամբ:
Աղբյուրը՝ vajnoe.com
loading...
Комментариев нет:
Отправить комментарий